Contractia Contract Care®

Contractia Oy
Simonkatu 12 A 7
00100 Helsinki
puhelin 050 540 5109
faksi 09 623 1054
info[at]contractia.fi

Sopimusten hallinnointi

Sopimusmäärät

Tiedätkö, kuinka monta voimassaolevaa sopimusta yritykselläsi on?
Missä alkuperäisiä allekirjoitettuja sopimuksia säilytetään?

Isolla monikansallisella yhtiöllä, jolla on useita liiketoimintayksiköitä, on tuhansia sopimuksia kymmenillä kielillä hajallaan sadoissa arkistointipaikoissa ympäri maailmaa. Keskisuurellakin yrityksellä on tavallisesti tuhansia sopimuksia ja PK-yrityksellä useita satoja.

Sopimustenhallinnan tehostuminen

Onko yrityksesi sopimusten hallinnointi jäänyt ajastaan jälkeen?

Totuus on, että sopimuksia hallinnoidaan yrityksissä ja yhteisöissä erittäin huonosti ja vanhanaikaisesti. Onkin sanottu, että sopimustenhallinta on samassa asemassa kuin taloushallinto 30 vuotta sitten.

Onko sinulla ollut joskus merkittävä sopimus kateissa?
Tiedätkö, ketkä organisaatiossasi vastaavat sopimustiedon arkistoinnista ja mistä sopimukset löytyvät, kun niitä tarvitaan?

Suurimmat sopimusten hallinnoinnin kompastuskivet ovat kadonneet sopimusdokumentit, puutteelliset arkistot tai viimeisen allekirjoitetun sopimusversion puuttuminen. On yleistä, että sopimusdokumentteja katoaa tai sopimus ei ole siellä, missä sen piti olla. Organisaatioissa kuluu myös suhteettoman paljon työaikaa sopimusdokumenttien etsimiseen, tai sopimustiedon saavuttamisessa on pullonkauloja. Kadonneet sopimusdokumentit aiheuttavat yritykselle liikevaihdon menetyksiä, lisääntyneitä kuluja sekä asiakaspalvelun heikentymistä.

Sähköisellä sopimustenhallinnalla voidaan palvella paremmin ja tasa-arvoisemmin muita toimipisteitä tai tytäryhtiöitä muissa maissa. Sähköisen sopimustenhallintajärjestelmän avulla sopimus löytyy omalta koneelta parilla hiiren klikkauksella.

Contractia löytää ratkaisun sopimusten tehokkaaseen hallinnointiin. Tutustu Contractian tarjoamiin asiantuntijapalveluihin tarkemmin Palvelut-sivuilta.